Maatregelen coronavirus

Op deze pagina vindt u alle informatie over onze maatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

Laatst bijgewerkt: 23-03-2020 om 23:59.

Het advies van de Rijksoverheid is om zoveel mogelijk thuis te werken. Op deze manier wil de overheid de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Ons kantoor is gesloten

Met ingang van 24 maart 2020 werken de schuldhulpverleners van Stadsring51 volledig vanuit huis. Vanaf dat moment is het kantoor van Stadsring51 gesloten. Maar onze dienstverlening gaat zoveel mogelijk door.

Ook nu staan wij voor u klaar!

Ondanks dat Stadsring51 gesloten is, staan wij nog steeds voor u klaar. Als u een afspraak met ons maakt, dan voeren wij het gesprek telefonisch.

Hoe werkt het?

U maakt via deze website een afspraak met Stadsring51. Onze schuldhulpverlener belt u op het afgesproken tijdstip om het gesprek met u te voeren.

Ook telefonisch en via e-mail zijn we gewoon bereikbaar. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft om een telefonische afspraak in te plannen.

Betalingen

Wij richten onze dienstverlening de komende weken zo in dat de betalingen die wij doen gewoon voortgang vinden.

Cursussen en trainingen gaan niet door

Alle trainingen en cursussen tot en met 1 juni zijn afgelast.

 

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen neemt Stadsring51 naar aanleiding van het coronavirus?

Met ingang van 24 maart 2020 is ons kantoor gesloten. Onze consulenten werken vanuit huis. Als u een afspraak met ons maakt, dan voeren wij het gesprek telefonisch.

Ik ben nog geen klant bij Stadsring51. Kan ik me nog gewoon aanmelden?

Jazeker, u kunt zich nog steeds aanmelden bij Stadsring51. Als u een afspraak met ons maakt, dan voeren wij het gesprek telefonisch. Dat werkt zo:

U maakt via deze website een afspraak met Stadsring51. Een van onze medewerkers belt u op het afgesproken tijdstip om het aanmeldgesprek met u te voeren.

Wilt u liever bellen of e-mailen om een afspraak te maken voor het aanmeldgesprek? Dat kan natuurlijk ook.

Ik kan mijn schuldhulpverlener niet bereiken. Wat nu?

Uw schuldhulpverlener werkt mogelijk op andere tijdstippen dan u gewend bent. U kunt uw schuldhulpverlener ook een e-mail sturen.

U kunt tijdens kantooruren Stadsring51 bellen via het algemene nummer: 033 4600 600. U wordt dan doorverbonden met uw eigen schuldhulpverlener of met een van de andere collega’s.

In de winkels zijn de goedkopere producten steeds op. Ik kom daardoor niet uit met mijn leefgeld. Wat nu?

Probeer uw boodschappen zo vroeg mogelijk te doen. Gaat u meestal naar een supermarkt die vooral duurdere producten verkoopt? Probeer het dan eens bij een supermarkt die juist goedkopere producten verkoopt.

U kunt ook contact opnemen met uw schuldhulpverlener. U kunt met hem of haar de mogelijkheden bespreken om binnen uw begroting andere keuzes te maken.

Lukt dat niet? Meld u dan aan bij de Voedselbank. Op dit moment is het eenvoudiger om u daar aan te melden.

Ik ben bij Stadsring51 in budgetbeheer. Krijg ik nog wel mijn leefgeld als er veel medewerkers van Stadsring51 ziek worden?

Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat u uw leefgeld krijgt. Mocht uw budgetbeheerder ziek worden, dan neemt een andere collega het over.

Mijn inkomen daalt door de corona-maatregelen. Wat moet ik nu doen?

Neem contact op met uw schuldhulpverlener als uw inkomen daalt. Mogelijk heeft u recht op aanvullend inkomen. Ook kunt u met hem of haar de mogelijkheden bespreken om binnen uw begroting andere keuzes te maken.

Lukt dat niet? Meld u dan aan bij de Voedselbank. Op dit moment is het eenvoudiger om u daar aan te melden.

Ik wil graag documenten inleveren bij Stadsring51. Heeft dat nog zin nu het kantoor gesloten is?

Elke dag wordt de postbus van Stadsring51 geleegd. Het heeft dus zeker nog zin om documenten in te leveren. Over de ondertekening van documenten volgt nog nader bericht.

Ik wil graag onder bewind geplaatst worden. Klopt het dat de rechtbanken gesloten zijn? Heeft de aanvraag nog wel zin?

De werkwijze van de Rechtspraak is aangepast in verband met het coronavirus. Alleen de meest dringende rechtszaken gaan door. Deze worden zoveel mogelijk op afstand en met digitale middelen uitgevoerd. Lees meer hierover op de website www.rechtzaak.nl.

Wij verwachten dat de overige aanvragen op volgorde van datum opgepakt worden als de rechtbanken weer open gaan. Het heeft dus zeker zin om de aanvraag in te dienen.

Ik heb een aanvraag dwangakkoord/Wsnp gedaan. Klopt het dat de rechtbanken gesloten zijn? Hoe gaat het nu verder?

De werkwijze van de Rechtspraak is aangepast in verband met het coronavirus. Alleen de meest dringende rechtszaken gaan door. Deze worden zoveel mogelijk op afstand en met digitale middelen uitgevoerd. Lees meer hierover op de website www.rechtzaak.nl.

Wij verwachten dat de overige aanvragen op volgorde van datum opgepakt worden als de rechtbanken weer opengaan.

Mijn schuldregeling is officieel gestart. Hoe zorgt Stadsring51 ervoor dat er binnen 4 maanden duidelijkheid is over het slagen van de regeling? Loop ik vertraging op?

Wij doen enorm ons best om uw schuldregeling in goede banen te leiden. Door de coronacrisis gaat niet alles zoals wij gewend zijn. Helaas kan uw schuldregeling mogelijk wat vertraging oplopen. Wij vragen hiervoor uw begrip.