— Sarina uit Amersfoort

Dreigde uit huis gezet te worden

Ik vond het heel moeilijk om hulp te vragen. Had ik het maar eerder gedaan. Want ik ben hartstikke blij met hoe ik ben geholpen. Sinds een jaar ben ik schuldenvrij.

Hoe ik in de schulden kwam? Ik maakte verkeerde keuzes. Ik bestelde bijvoorbeeld bij de Wehkamp, ik sloot leningen af, ik kocht een auto. Daardoor stapelden de schulden zich op. Ik moest dat allemaal terugbetalen. Maar daardoor hield ik geen geld meer over voor de huur.

Uiteindelijk dreigde ik het huis uitgezet te worden met mijn zoontje. Maar de woningbouw gaf mij nog een laatste kans. Dan moest ik wel hulp vragen voor mijn schulden.

Zo kreeg ik een afspraak bij Stadsring. Het bleek dat ik de schuldhulpverlener al kende; zij was docent op mijn opleiding. Ik schaamde me kapot. Maar daarna was ik juist blij dat zij het was! Ze vertelde me dat ze mij zo’n sterk persoon vond. ‘Het gaat je lukken!’ verzekerde ze mij. En het lukte me ook.

Met alle schuldeisers werden afspraken gemaakt. Ook kreeg ik een budgetcoach. Die kwam elke week naar me toe. Samen keken we wat er betaald moest worden en hoe mijn banksaldo eruit zag. In een schriftje noteerden we alles. Ik schreef ook steeds op wat ik uitgaf aan boodschappen. Dat doe ik trouwens nog steeds.

Al snel kreeg ik de smaak te pakken. Ik kreeg er zelfs plezier in. Ik leerde om niet zomaar geld uit te geven. Is dat nu wel nodig? vroeg ik mezelf als ik iets wilde kopen.

Ik heb geluk gehad; al snel vond ik een baan. Nu kon ik nog sneller mijn schulden aflossen. Na 2 jaar was ik schuldenvrij!

En nu? Ik heb alles onder controle. Ik heb nu zelfs een mooi spaarpotje, ik spaar ongeveer 200 euro per maand. Als mijn zoon op voetbal wil, kan ik dat gewoon betalen. Ook ben ik zelfs 2x op vakantie geweest dit jaar. En dat terwijl ik nooit geld over had!

Ik heb nu veel meer rust. Ik ga nooit meer terug naar hoe ik het vroeger deed.

Zit jij in dezelfde situatie als ik? Ga niet afwachten, zoek hulp. Achteraf had ik eerder hulp gevraagd. Ik praat nu wel heel stoer, want ik weet hoe moeilijk het is om hulp te vragen. Je schaamt je. Maar die hulp helpt echt. En hij is er niet voor niets.

* Sarina is een verzonnen naam. Stadsring beschermt de privacy van zijn cliënten.