β€” Marieke uit Amersfoort

Volgde de budgetcursus

Ik geef mijn geld nu bewuster uit. En het lukt het me eindelijk om geld opzij te leggen. Ik had de budgetcursus veel eerder willen doen.

Hoe meer ik verdiende, hoe meer ik ging uitgeven. Ik raakte het overzicht over mijn uitgaven volledig kwijt. Ik had geen grip op mijn geld en dat voelde niet goed.

Door de budgetcursus heb ik inzicht gekregen in mijn uitgaven. Ik zeg nu af en toe β€˜nee’ tegen mijzelf. Dat voelt veel beter dan het geld over de balk te smijten. Je geniet er veel meer van als je het geld bewust uitgeeft. Ik heb er al een paar keer voor gekozen om niet de stad in te gaan. Want als ik de stad in ga, dan ga ik geld uitgeven. Maar als ik niet ben gegaan, heb ik ook niets gemist.

Het lukt me nu om geld opzij te zetten voor onvoorziene situaties. Vroeger spaarde ik alleen als ik een doel had. Maar nu ik het overzicht heb, vind ik het echt leuk om te sparen. Ik weet nu hoe ik het kan doen.

Ik had de cursus veel eerder willen doen. Ik denk dat 9 van de 10 mensen deze cursus zouden willen doen. Ik raad het iedereen aan.

*Naam uit privacyoverweging gefingeerd