Recht op bezwaar tegen verwerking persoonsgegevens

Om je te kunnen helpen bij je schulden of betalingsproblemen is het nodig dat wij gegevens van jou verwerken. Wil je dat niet? Op deze pagina lees je hoe je bezwaar kan maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

 

Bezwaar tegen reclamepost

Het kan voorkomen dat wij jouw gegevens gebruiken om ongevraagd ‘reclamepost’ te sturen. Wij doen dit bijvoorbeeld om je te informeren over onze dienstverlening of ons cursusaanbod.

Je kan hier op ieder moment bezwaar tegen maken. Wanneer je bezwaar maakt tegen het versturen van reclamepost, stoppen wij daar direct mee. Wij vragen je in ieder geval niet waarom je hiertegen bezwaar maakt.

Je kan het beste schriftelijk bezwaar maken. Dit kan met een brief maar ook via e-mail aan Stadsring. Vermeld in de brief of e-mail duidelijk dat je bezwaar maakt tegen het gebruik van jouw gegevens voor reclamepost.

Bezwaar vanwege specifieke situatie

Je kan bezwaar maken tegen het verwerken van jouw gegevens vanwege jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Een voorbeeld: Je hebt meegedaan aan een onderzoek. Je komt er later achter dat je een medewerker van het onderzoeksbureau persoonlijk kent. Je vindt het niet meer prettig dat jouw gegevens gebruikt worden door het onderzoeksbureau.

Maak je bezwaar vanwege jouw specifieke situatie? Dan stoppen wij met het gebruiken van jouw gegevens.

Maar, hebben wij héél goede redenen hebben om jouw gegevens te blijven gebruiken? En wegen deze zwaarder dan jouw belangen? Dan stoppen wij niet met de gegevensverwerking.

Je kan het beste schriftelijk bezwaar maken. Dit kan met een brief maar ook via e-mail aan Stadsring. Vermeld in de brief of e-mail duidelijk dat je bezwaar maakt vanwege jouw specifieke situatie. Vermeld ook goed wat jouw specifieke situatie is. Hierdoor kunnen wij sneller en beter beslissen op je bezwaar.

 

Meer informatie

Ben je klant bij ons en wil je weten hoe wij omgaan met jouw gegevens? Bekijk onze privacyverklaring.

Bezoek je alleen maar onze website en wil je weten hoe wij omgaan met jouw online privacy? Bekijk onze cookieverklaring.