Blog

In onze blogartikelen leest u meer over schuldhulpverlening in de praktijk. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
 
Maak een afspraak

Laatst toegevoegd

Geld om van te leven: de beslagvrije voet

Op een deel van uw inkomen mag geen beslag worden gelegd: de beslagvrije voet. Controleer of de beslagvrije voet klopt, zodat u voldoende geld overhoudt om van te leven.

Dit gebeurt er als u een rekening niet betaalt

U heeft een rekening niet op tijd betaald. Nu krijgt u brieven en telefoontjes van de schuldeiser. Maar hij moet zich houden aan de vaste stappen van het incassoproces. 

Dit mag de deurwaarder niet meenemen

Een deurwaarder mag beslag leggen op uw inboedel, maar pas nadat hij daarvoor naar de rechtbank is geweest. En hij mag niet zomaar al uw spullen meenemen.

Meer artikelen

schuldhulpverlening, misverstanden

De 10 grootste misverstanden over schuldhulp

Door deze hardnekkige misverstanden melden mensen zich niet aan voor schuldhulpverlening.

Zo berekenen wij of u in de schuldsanering mag

Voordat u in de schuldsanering komt, berekenen we eerst of u de schulden kunt terugbetalen.

Controleer de incassokosten voordat u betaalt

De schuldeiser mag incassokosten berekenen als u een rekening niet betaalt. Maar er zijn regels waaraan hij zich moet houden.

Wsnp, niet altijd een goed idee

Het gebeurt vaak dat cliënten vragen of we voor hen het Wsnp-traject willen starten. Oftewel, zij willen via de rechter hun schulden regelen. Toch is dat niet altijd een goed idee.

Praat eens over uw financiële zorgen

Dit zijn de voordelen van een vrijblijvend gesprek met een schuldhulpverlener. (Goed om te weten: u kunt anoniem uw situatie aan ons voorleggen!)