Blog

In onze blogartikelen leest u meer over schuldhulpverlening in de praktijk. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak een afspraak

Laatst toegevoegd

Levensreddend aan de slag

Bij Stadsring51 hebben we sinds deze week een AED aan onze buitengevel hangen. Een belangrijk apparaat waarmee mensenlevens kunnen worden gered. Stadsring51-directeur Dick van Maanen ziet overeenkomsten met het werk van de schuldhulpverleners.

geen geld

Week van geen geld

Heeft al die educatie in de Week van het geld eigenlijk wel zin? vraagt Stadsring51-directeur Dick van Maanen zich af. Want intussen laten wij volwassenen maar al te vaak zien dat we de verleidingen om geld uit te geven niet kunnen weerstaan.

Het probleem van de stijgende vaste lasten

Het afgelopen jaar hadden we bij Stadsring51 contact met maar liefst 932 mensen die problemen hadden met het betalen van hun energierekening. Een triest record. Hoe gaat dat aantal zich ontwikkelen nu die energierekening fors gaat stijgen?

Meer artikelen

schuldhulpverlening, misverstanden

De 10 grootste misverstanden over schuldhulpverlening

Door deze 10 misverstanden melden mensen zich NIET aan voor schuldhulpverlening. Ondanks dat zij er wel bij gebaat zouden zijn. De 10 hardnekkigste misverstanden op een rij.

Wsnp, niet altijd een goed idee

Het gebeurt vaak dat cliënten vragen of we voor hen het Wsnp-traject willen starten. Oftewel, zij willen via de rechter hun schulden regelen. Begrijpelijk. Want, een streep door de rekening; wie wil dat nou niet?

Geldstress? Praat erover!

Schrikt u als de deurbel gaat? Zakt de moed u in de schoenen als u de brievenbus hoort? Als u last heeft van geldstress, dan zou u dat geluid het liefst negeren. Omdat u weet dat u de schuldeisers nu toch niet kunt betalen.