Maak een afspraak

Geldstress? Praat erover!

9 augustus 2018

Schrikt u als de deurbel gaat? Zakt de moed u in de schoenen als u de brievenbus hoort? Misschien zou u dat geluid het liefst negeren. Omdat u weet dat u de schuldeisers nu toch niet kunt betalen.

Als u al langere tijd geldzorgen heeft, is deze reactie heel begrijpelijk. U heeft waarschijnlijk al heel wat geprobeerd om de problemen op te lossen. Maar u komt er niet uit. Wat nu?

Ons advies: praat erover met een schuldhulpverlener.

‘Oei’, hoor ik u denken…

Ja, wij weten dat dit niet makkelijk voor u is. Veel mensen vinden het behoorlijk confronterend om over hun schulden te praten. Het is begrijpelijk als u dat liever uit de weg gaat. Maar vroeg of laat moet u toch de problemen onder ogen zien. Waarom dan niet vandaag die stap zetten?

Stel, u gaat met ons in gesprek. Dat kost u niets. Dit levert het op:

 

U weet of professionele hulp nodig is

Wat is wijsheid: hulp vragen of toch nog proberen de problemen zelf op te lossen? Bij twijfel is het verstandig om uw situatie aan onze schuldhulpverlener voor te leggen. Die luistert naar uw verhaal en adviseert u.

Kunt u de betalingsachterstanden op eigen kracht oplossen? Dan helpen wij u op weg. Bijvoorbeeld met voorbeeldbrieven om uw schuldeisers aan te schrijven.

Is het verstandig dat u professionele hulp krijgt? In dat geval maken we een afspraak voor een intakegesprek. Wees gerust, u zit nog nergens aan vast.

U staat er niet meer alleen voor

Ligt u ’s nachts wakker van de zorgen? Of kunt u zich minder goed concentreren op uw werk? U kunt nog maar aan 1 ding denken…

Veel mensen met schulden leven bij de dag. Zij voelen zich verlamd door de stress. Daardoor wordt het steeds moeilijker om de problemen te overzien. En al helemaal om oplossingen te bedenken. Herkenbaar?

Op zo’n moment heeft u echt iets aan een professional. Onze schuldhulpverlener kijkt met een helikopterview naar uw situatie. Hij of zij weet precies welke mogelijkheden er zijn om uw schulden aan te pakken. En welke oplossing het best past in uw situatie.

U krijgt praktische hulp

Is uw administratie niet op orde? Verdwijnen aanmaningen op een stapel? Of bent u maar gestopt met het openen van uw post?

Het is begrijpelijk dat u er niet aan toekomt. U hebt al zoveel aan u hoofd.

Wij kunnen u in contact brengen met een vrijwilliger die u helpt de administratie op orde te brengen. Of met een budgetcoach die u helpt om beter rond te komen van uw inkomsten. Deze hulp is gratis. Vraag er gerust naar.

U krijgt zicht op een oplossing

Als u niets doet, lopen de schulden verder op. Misschien wordt er beslag gelegd op uw inkomen of wordt uw energie afgesloten. In het ergste geval raakt u zelfs uw woning kwijt. Zo ver wilt u het toch niet laten komen? Maar hoe eerder u de stap zet om over uw schulden te praten, hoe makkelijker het op te lossen is.

Zeker, schulden regelen gaat niet vanzelf. Er wordt heel wat van u gevraagd. Maar u hoeft het niet alleen te doen. Wij staan u met raad en daad terzijde. En onze vrijwilligers net zo goed.

 

Bel ons vrijblijvend

Wilt u eerst overleggen voor u een afspraak maakt? Bel ons. Wij denken graag met u mee. Blijf in elk geval niet rondlopen met uw geldzorgen.

 

Download PDF