Maak een afspraak

Levensreddend aan de slag

18 april 2019

Bij Stadsring51 hebben we sinds deze week een AED aan onze buitengevel hangen. Een belangrijk apparaat waarmee op veel plaatsen mensenlevens worden gered. Hoewel schuldhulpverleners misschien niet direct op medisch gebied levens redden zie ik toch wel duidelijk overeenkomst tussen ons werk en dit prachtige apparaat.

Want mijn collega’s bij Stadsring51 zetten zich met hart en ziel in voor het oplossen van financiële problemen, en zorgen er zo voor dat mensen mee kunnen blijven doen in het leven. Daar zit een duidelijke overeenkomst met de AED, je zou kunnen zeggen dat inzet van schuldhulpverlening het leven voor mensen met schulden weer mogelijk maakt.

Toch zou ik gelukkig worden van meer overeenkomsten. Wie ooit het gebruik van een AED heeft gezien weet dat het een apparaat is waar mee je snel kunt handelen. Met daarbij ondersteuning van een duidelijke heldere en korte instructie. En juist in snel handelen bij het voorkomen en oplossen van schulden schieten we binnen de schuldhulpverlening te kort. Om over de ingewikkeldheid van onze procedures maar niet te spreken. Sneller informatie verzamelen en bureaucratische ballast overboord, daar moeten we op inzetten. Zo spelen we ook capaciteit vrij voor directe hulp- en ondersteuning.

Het ‘klaar terwijl u wacht’ principe zullen we niet gaan realiseren. Maar de ontwikkelingen rondom snelle digitale uitwisseling van gegevens rondom schulden stemmen mij wel hoopvol. Ik blijf daarom dromen over een schuldregeling binnen 2 weken. Ik ga er alles aan doen om die droom waar te maken!

Dick van Maanen, directeur Stadsring51

Download PDF