Maak een afspraak

White Friday

28 november 2019

Mis deze Black Friday deal niet! Tot wel 70 procent korting op alles! Koop nu voordat Black Friday voorbij is! Mijn mailbox stroomt deze week over met aanbiedingen van tientallen winkels. En zeg nou zelf: wie kan er weerstand bieden aan al die kortingen? De vraag of je het betreffende product echt nodig hebt en het geld wel kunt missen verdwijnt vaak direct naar de achtergrond.

Toch zie ik het effect van juist die vorige zin met angst en beven tegemoet. Het verleiden van consumenten om dingen te kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben is met de ‘Black Friday hysterie’ tot in het uiterste doorgevoerd. Maar daar zit hem nu juist de kneep. Binnen de schuldhulpverlening weten we dat door de stress van geldzorgen mensen niet altijd de meeste verstandige keuzes maken. Kan je dan in zo’n situatie weerstand bieden aan de geraffineerde verleidingen van Black Friday? Of koop je als kwetsbare jongere toch maar dat dure mobieltje en sla je de betaling van je huur of ziektekosten verzekering een keertje over?

Natuurlijk gun ik iedereen z’n Black Friday deal, maar ik maak me echt zorgen over de groep die zwicht voor de verleidingen en daardoor verder in de financiële problemen gaat komen.

Wat mij betreft back to basic in het kopen en verkopen. En als er dan toch zo’n bijzondere vrijdag moet zijn, dan droom ik van een White Friday met als teaser: 100% schuldenvrij.

 

 

 

 

 

 

 

Dick van Maanen, directeur Stadsring51

 

* foto is ter illustratie en berust niet op een feitelijk aanbod van Stadsring51

Download PDF