Zelf aan de slag

U kunt zelf al veel doen om uw schulden aan te pakken. Hier vindt u tips en hulpmiddelen. U bepaalt zelf de volgorde. Maak gerust een afspraak met Stadsring51 als u er niet uitkomt met onze tips. Onze schuldhulpverleners helpen u graag.

 

Let op! Dreigen er directe maatregelen?

Als u uw woning dreigt te verliezen of uw energie of water wordt afgesloten, bel ons dan direct!
Dan kunnen we snel helpen. Telefoonnummer: 033 4 600 600

 

Eerste stappen:

Schulden en aflosplan: alles op een rijtje

Maak een lijstje met alle partijen aan wie u geld schuldig bent. We helpen u op weg met een paar tips.
Schuldenoverzicht en aflosplan

Uw inkomsten en uitgaven in een overzicht

Vul makkelijk de begroting in op de website van Geldloket Amersfoort. U weet dan hoeveel er elke maand overblijft om af te lossen aan de schulden. Tips om de begroting goed in te vullen vind u hier.
Vul de begroting in

Recht op extra geld

Mogelijk heeft u recht op extra geld van de overheid. U kunt een geldcheck laten doen bij Geldloket Amersfoort. U weet dan zeker dat u geen geld misloopt.

Laat een geldcheck doen

 


Hulp van een coach

Een coach geeft u graag een steuntje in de rug terwijl u zelf de schulden aanpakt. Dit is een hiervoor opgeleide vrijwilliger van Stadsring51. Dit zijn onze coaches:

Alke weet hoe het is om ieder dubbeltje om te draaien. Ze heeft er zin in om met jou aan het werk te gaan. Daarbij kijkt ze naar wat jij nodig hebt om uit de schulden te komen.

Al doende ontdek je wat jouw sterke kanten zijn. En hoe je die kunt inzetten om je schulden op te lossen. Ook ga je met je valkuilen aan de slag. Belangrijk om te weten: je houdt zelf de regie.

Alke: ‘Ik help je op weg door de mogelijkheden op een rij te zetten. Jij kiest daaruit wat bij je past. Dat je je eigen beslissingen neemt, maakt dat je er helemaal achterstaat. Dan voelt het goed. En dan gaat het je ook lukken.’

Uit ervaring weet Alke: ‘Als je de coaching aangaat, kom je altijd een stapje verder.’

Ben je alle stress en ellende zat? Kies voor coach Lonneke, dan krijg je nieuwe energie om je schulden aan te pakken.

Lonneke: ‘Ik ben positief ingesteld, dat is mijn kracht. Samen zetten we de schouders eronder. Mijn handen jeuken om je het overzicht in je financiën terug te geven.’

Want schulden oplossen begint met zorgen voor overzicht. Hoe zit je maand in elkaar? Waar heb je ruimte om te bezuinigen? Als je eenmaal het overzicht hebt, kun je keuzes maken. En dan kun je ook afspraken maken met schuldeisers.

Lonneke: ‘Houd goede moed. Ook al is het een grote puinhoop, het gaat ons lukken om stappen te zetten naar een schuldvrije toekomst.’

Jij beschikt zelf over de kracht die je nodig hebt om uit de schulden te komen. Dat is de overtuiging van coach Marc. ‘Aan mij de taak om die kracht eruit te laten komen.’

Marc’s aanpak is om jou goede vragen te stellen. Deze helpen je om je eigen doelen te formuleren en de stappen te bepalen die jij wilt zetten om je doelen te bereiken. Zo bepaal je zelf jouw route uit de schulden.

Kom je spannende situaties tegen? Met zijn relativeringsvermogen, (droge) humor en soms een tip sleept Marc je erdoor. Je krijgt steeds meer vertrouwen in je eigen kunnen.

Marc gelooft in een goede uitkomst voor jou. ‘We gaan eraan werken dat jij je weer happy voelt in je situatie.’

Is het regelen van je geldzaken niet bepaald jouw hobby? Het is wél de hobby van coach Idzo. Met heel veel plezier helpt hij je op weg om je financiën weer op de rit te krijgen.

De eerste stap is het ordenen van je administratie. Daarbij kan Idzo je tips geven, maar hij neemt het niet van je over. ‘Hoe wil jij zelf je geldzaken regelen? Stap voor stap vinden we een manier die bij jou past’, zegt Idzo. ‘Dan kun je het straks ook volhouden als het programma is afgelopen.’

Een tweede stap is om je schulden beter in beeld te krijgen. Een hele puzzel, maar je hoeft het niet alleen te doen.

De coaching is geslaagd als jij weer lekker kunt leven. ‘Misschien ben je nog niet van je schulden af, maar je hebt er geen stress meer van. Dat is ons doel.’

De vrijwillige coaches komen bij u thuis. U kunt hier een jaar gebruik van maken.
Vul het formulier in om een coach aan te vragen.

Vraag een coach aan