Geldloket nu ook in Leusden

Home - Uncategorized - Geldloket nu ook in Leusden

*Fotobijschrift: Wethouder Patrick Kiel (3e van links) opent Geldloket Leusden. foto: Patrick Siemons Fotografie

Leusdenaren met vragen over geld kunnen sinds begin 2019 in hun eigen woonplaats terecht: bij Geldloket Leusden. Wethouder Patrick Kiel opende de nieuwe vestiging op vrijdag 11 januari. Geldloket Leusden is gevestigd in het Huis van Leusden en biedt gratis, neutraal en onafhankelijk advies.

Met de komst van het Geldloket zet de gemeente Leusden nadrukkelijk in op preventie van financiële problemen. Landelijke cijfers laten zien dat bijna 1 op de vijf huishoudens risico lopen op probleemschulden.

‘Het is belangrijk om veel eerder het gesprek over geld te voeren’, stelde wethouder Patrick Kiel bij de opening van Geldloket Leusden. ‘Er is steeds meer bekend over de impact van probleemschulden. Die werken ontregelend in het leven van mensen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom willen we het alle inwoners van Leusden gemakkelijker maken om financieel advies te vragen bij het Geldloket.’

Door financiële vragen te beantwoorden, helpt Geldloket Leusden mensen om grip te houden op hun geld. Eerder konden Leusdenaren hiervoor al terecht bij Geldloket Amersfoort. En dat kan nog steeds. Daarnaast kunnen zij nu ook dichterbij huis geholpen worden. Elke vrijdag van 9.00 tot 12.15 uur is er spreekuur op afspraak bij Geldloket Leusden.

‘We zijn opgetogen dat we inwoners van Leusden nu ook in hun eigen woonplaats gaan adviseren’, stelde directeur Dick van Maanen van Stadsring51, waarvan Geldloket onderdeel uitmaakt. ‘Geldloket helpt mensen financieel fit te blijven, ook wanneer er iets verandert in hun leven. Op zulke momenten is het fijn wanneer er een financieel deskundig iemand met je meedenkt: een financiële sparringpartner!’