Staatssecretaris Van Ark lovend tijdens bezoek

Home - Uncategorized - Staatssecretaris Van Ark lovend tijdens bezoek

Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale zaken is erg te spreken over de Amersfoortse armoede- en schuldenaanpak. Dat liet ze weten tijdens haar werkbezoek op 15 januari. Bij Stadsring51 sprak ze met directeur Dick van Maanen en wethouder Cees van Eijk onder meer over het nieuwe schuldsaneringsfonds.

Met het lokale saneringsfonds, dat eind 2019 werd gelanceerd, loopt Amersfoort landelijk voorop. Het fonds maakt het mogelijk om mensen uit de schulden te helpen met een saneringskrediet. Iemand met schulden krijgt sneller rust én perspectief op een schuldenvrij leven. 


Lees het verhaal van Bas: ‘Ik heb nog maar één schuldeiser, voor mij een stuk overzichtelijker’


Creatieve aanpak

Van Ark ging bij Stadsring51 onder meer in gesprek met schuldhulpverleners en cliënten met schulden. De bewindsvrouw was lovend over de ‘zeer actieve en creatieve’ Amersfoortse aanpak van armoede- en schulden. Ze prees het laagdrempelige Geldloket, waar mensen vroegtijdig terecht kunnen met hun financiële vragen.

Ook de Amersfoortse campagne Geldcheck033 kwam aan de orde. Die moet ervoor zorgen dat meer mensen gebruik maken van de minimaregelingen waarop zij recht hebben.

Boetepardon

Directeur Dick van Maanen pleitte bij de staatssecretaris voor een boetepardon. Schuldeisers zouden pas een boete of verhoging mogen opleggen als onderzocht is of er sprake is van problematische schulden.

Lees meer over het werkbezoek van de staatssecretaris in AD Amersfoortse Courant en via RTV Utrecht.

Foto: (v.l.n.r.) Directeur Dick van Maanen, staatssecretaris Tamara van Ark en wethouder Cees van Eijk voor Stadsring51. (VB Fotografie – Sabine Keijzer)